Wikipedia

Zoekresultaten

donderdag 9 juni 2011

Dag 4: Burcht van Bouillon en bronnentocht.

We hadden deze ochtend meteen een lange busrit voor de boeg richting de burcht van Bouillon. Gelukkig hadden we allemaal een stevige kom cornflakes achter de kiezen. Seb, de monitor, spreekt een aardig woordje Nederlands en dat kwam goed van pas bij de rondleiding in de burcht. We leerden over de ophaalbruggen, aanval en verdediging, de architectuur van de trappen,... Bovenop de burcht hadden we een prachtig uitzicht over de stad. Onze rondleiding werd afgesloten met een spectaculaire roofvogelshow. We maakten kennis met uilen, gieren, arenden,... 
Toen moesten we snel terug de bus op richting school voor onze lunch: visschotel met puree en salade. Als dessert kregen we een nectarine.
Vlug, vlug vertrokken we alweer met de bus voor een bronnentocht door het bos. Alweer loodste Seb ons langs allerlei mooie plekjes. We hingen aan z'n lippen voor allerlei sappige verhaaltjes. Deze tocht was toch weeral goed voor 5 kilometer in onze beentjes. Een lekker krokant appeltaartje was dan ook ons welverdiend vieruurtje. Lekker smikkelen voor ons avondmaal van vol-au-vent met rijst en (alweer) salade met een flan als dessert.
Nog eventjes vrij spel en dan was het tijd om onze koffers te pakken en een frisse douche te nemen. De kinderen deden hun mooiste verenpak aan voor de 'BOUM' (lees: fuif). Iedereen heeft zich flink laten gaan (Dat bewijzen de foto's.)
en onze twee jarigen (Dries en Branko) werden nog eens in de bloemetjes gezet.
Om kwart na negen was het dan tijd om de laatste nacht tegemoet te gaan. Morgen toch nog een druk programma... Slaap lekker iedereen!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten