Wikipedia

Zoekresultaten

vrijdag 13 oktober 2017

Dode hoek




Op donderdag hebben we in de klas nog eens herhaald wat de dode hoek is.  Op welke plaatsen ziet de chauffeur je wel en vooral waar ziet hij je niet.  De juf vertelde ons dat wij aan de kinderen van het eerste leerjaar moesten gaan uitleggen wat de dode hoek is.
Op vrijdag zijn we dan samen met het eerste leerjaar naar de vrachtwagen gewandeld.  Onderweg moesten wij elk een kindje van het eerste bij de hand houden.  Bij de vrachtwagen hebben we dan alles uitgelegd.  We zijn ook in de vrachtwagen gaan zitten om te kijken wat de chauffeur ziet vanuit zijn cabine.
Jelle 6A








Een dode hoek is een hoek naast een vrachtwagen.
De vrachtwagenchauffeur kan jou niet zien als je vlak naast de vrachtwagendeur gaat staan, omdat hij te hoog zit(ook al heeft hij een achteruitkijkspiegel of een dodehoekspiegel, dan kan hij je nog steeds niet goed zien).
Als je vlak voor een vrachtwagen gaat staan, en hij rijdt door dan lig je eronder. Maar er vlak achter gaan staan is ook geen optie, want als hij achteruit gaat rijden dan lig je er ook onder. Blijf daarom 2 à 3 meter op afstand.
Als je voor een vrachtwagen wilt oversteken, moet je eerst oogcontact maken met de chauffeur. Als hij je nog niet door heeft of als het niet lukt, dan kan je het allerbeste eerst zwaaien, en niet zomaar oversteken.
Rochilla 6A 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten